Amsterdam - Bernard Smilde

Tijd om weer een bestuurslid aan jullie voor te stellen! Vandaag is dat Bernard Smilde, hij is 23 jaar en is 5e jaars aan de VU. Hij is bestuurslid bij De Geneeskundestudent sinds november 2016.

Bernard is lid van het bestuur geworden, omdat hij vindt dat er meer actie moet worden ondernomen met de sterke mening die artsen en geneeskundestudenten hebben. Hij wilde graag de uitdaging aan gaan om wél een ondernemende houding aan te nemen en te zorgen dat de mening van de geneeskundestudenten gehoord wordt! De Geneeskundestudent leek hem hiervoor de beste plek, omdat wij een grote en betrokken organisatie zijn met 17.000 leden!

Bernard hoopt door zijn bestuursfunctie een bijdrage te kunnen leveren aan de beste omstandigheden voor geneeskundestudenten en daardoor een optimaal functioneren als arts! Hierbij zal hij zich focussen op de portefeuilles Toegankelijkheid en Dedicated Schakeljaar.

Als hij ‘later groot is’ wil hij graag internist en astronaut worden. Als hij hemzelf moet omschrijven in 3 woorden zegt hij: doorzetter, kalm en sociaal. In zijn vrije tijd is hij te vinden in de roeiboot of is hij aan het reizen of lezen. Je mag hem dan ook wakker maken voor een reis naar een ver land.

En als boodschap voor alle geneeskundestudenten heeft Bernard; ‘Verander de wereld, begin bij jezelf: ben je het ergens niet mee eens, ga er dan zelf actief mee aan de slag!’

Met al deze mooie doelen en ideeën moet dat helemaal goed gaan komen met zijn bestuursjaar bij De Geneeskundestudent! Mocht je vragen hebben voor Bernard, dan kan je hem op het volgende mailadres bereiken: bernard.smilde@degeneeskundestudent.nl