Arbeidsmarkt update

02 april 2017

Al ruim 1,5 jaar zet DG zich in voor de huidige arbeidsmarkt voor basisartsen. In die tijd hebben we meerdere artikelen gepubliceerd en zijn we achter de schermen met veel externen in gesprek geweest. Onder andere over het versturen van een brief aan toenmalig minister van OCW, mevrouw Bussemaker. Samen met onze belangrijkste partner op dit gebied, de LAD, is begin maart bijgevoegde brief verstuurd, mede ondersteund door de KNMG, DJS, LOVAH, LOCA en het LMSO. In deze brief pleitten we voor een instroom die past bij de berekeningen zoals die iedere drie jaar gedaan worden door het Capaciteitsorgaan, gebaseerd op doorberekeningen voor de komende jaren. In de brief onderstrepen we hoe belangrijk het is dat geneeskundestudenten een eerlijke kans maken om hun droom om als arts te werken kunnen verwezenlijken! En niet alleen is onze brief goed aangekomen, we hebben ondertussen al een uitnodiging ontvangen om de brief en onze standpunten op het ministerie van OCW te komen toelichten. We houden jullie uiteraard van deze ontwikkelingen op de hoogte!