Gezocht: Ambitieuze Geneeskundestudenten!

De Geneeskundestudent04 mei 2019

Gezocht: ambitieuze geneeskundestudenten!

Wil jij ook op landelijk niveau meepraten over onderwerpen die álle geneeskundestudenten aangaan? En heb je zin in een bestuurlijke uitdaging? Solliciteer dan voor de functie algemeen bestuurslid van De Geneeskundestudent en kom ons bestuur versterken! De Geneeskundestudent (DG) vertegenwoordigt op landelijk niveau de belangen van ruim 15.000 geneeskundestudenten en biedt jou de ultieme kans om goed te leren schrijven, te werken aan je presentatievaardigheden en je netwerk te vergroten.

Actuele vacatures:
•          Algemeen bestuurslid Groningen (2x)
•          Algemeen bestuurslid Utrecht
•          Algemeen bestuurslid Nijmegen
•          Algemeen bestuurslid Amsterdam, UVA (2x)

Solliciteren voor het algemeen bestuur: wat houdt het in?
Als algemeen bestuurslid ben jij dé schakel tussen alles wat er op jouw faculteit gebeurt en DG. Je vertegenwoordigt jouw faculteit binnen het bestuur van DG, en ook andersom: je draagt de standpunten uit op jouw faculteit. Verder draag je de standpunten van DG natuurlijk ook uit op andere momenten, bijvoorbeeld op congressen.

Daarnaast houd je je actief bezig met één portefeuille, zoals veilig werken, beroepskeuze of promoveren (kijk bij het Beleidsplan van 2019 voor een overzicht van de portefeuilles waar we ons aankomend jaar mee bezig houden). Over sommige portefeuilles worden vragen gesteld in onze jaarlijkse enquête, waarna je de resultaten analyseert en er een onderzoeksrapport over schrijft. Dit wordt dan teruggekoppeld aan de faculteiten, zodat zij de informatie kunnen gebruiken om bepaalde zaken te verbeteren. Voor andere portefeuilles inventariseer je wat er speelt op elke faculteit, of ben je actief in werkgroepen die zich met jouw onderwerp bezighouden. Over veel portefeuilles worden ook artikelen geschreven voor bijvoorbeeld Arts in Spe, Medisch Contact of het NTvG. Het komt bovendien regelmatig voor dat bestuursleden de resultaten uit hun onderzoeken presenteren op congressen, zoals het congres van de Nederlandse Vereniging voor Medisch Onderwijs.

Naast je rol als algemeen bestuurslid kun je zitting nemen in bijvoorbeeld de schrijversclub, die stukken schrijft voor onder andere ‘Arts in Spé’, en KNMG brede werkgroepen met thema’s als ethiek, euthanasie of preventie.

Tijdsbesteding?
Buiten je eigen functie bezigheden, vergaderen alle bestuursleden elke drie weken op donderdagavond in de Domus Medica te Utrecht. Daarnaast hebben we tweemaal per jaar een weekendvergadering op de zaterdag en zondag en twee keer een dagvergadering op een zaterdag. Alles bij elkaar ben je er ongeveer 8-10 uur per week mee bezig.

De voordelen op een rijtje:
•          Meedenken over belangrijke onderwerpen zoals stagevergoeding voor coassistenten, veilig werken en de arbeidsmarkt (en nog veel meer) én hierop actie ondernemen;
•          Een fantastisch netwerk: De Geneeskundestudent is onderdeel van het federatiebestuur van de KNMG waarvan o.a. ook de Federatie van Medisch Specialisten en de Landelijke Huisartsenvereniging deel uitmaken;
•          Eén keer per drie weken vergaderen in Utrecht met enthousiaste en ambitieuze geneeskundestudenten uit heel Nederland en uit elke fase van de studie;
•          Bestuurlijke ervaring waar je de rest van je leven wat aan hebt plús ervaring met lobbyen, netwerken, onderzoek doen en het goed onderhouden van contacten;
•          Twee keer per jaar een ontzettend gezellig gezamenlijk weekend.

Enthousiast geworden?
Hier vind je meer informatie over wat het inhoudt om bestuurslid bij De Geneeskundestudent te zijn. Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Stuur dan je vraag naar info@degeneeskundestudent.nl.

Solliciteren?
Stuur je motivatiebrief en curriculum vitae uiterlijk dinsdag 21 mei 2019 om 23:00 op naar info@degeneeskundestudent.nl. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 3 en 4 Juni in Utrecht. Het is verstandig om als je geïnteresseerd bent deze dagen vrij te houden!

Selectiecommissie
Ook zoeken wij studenten die het leuk vinden om deel uit te maken van de selectiecommissie: op deze manier kun je bijdragen aan het aannemen van bestuursleden die jou als student het beste vertegenwoordigen!

Indien je plaats wilt nemen in de selectiecommissie, heb je de unieke ervaring om aan de andere kant van de tafel te zitten en mee te maken hoe een sollicitatieprocedure in zijn werk gaat. Je kiest samen met de andere leden van de selectiecommissie uit alle sollicitanten wie het volgende bestuurslid zal worden.
Je taken zijn als volgt:
•       Eenmaal een skypevergadering met de commissie om sollicitanten te kiezen die voor een gesprek worden uitgenodigd (duur: 1.5 - 2 uur, zal plaatsvinden tussen 27-29 mei)
•          Sollicitatiegesprekken op 3 en 4 juni, waarbij je fysiek aanwezig moet zijn. Deze zullen plaatsvinden in de avond in Utrecht (locatie n.n.t.b.).

Wil je plaatsnemen in de selectiecommissie? Mail dan uiterlijk woensdag 15 mei 2018 naar info@degeneeskundestudent.nl!