De arts van de toekomst is de student van vandaag

Romée Casteleijn13 maart 2019

In plaats van een toekomstbeeld te schetsen, wil De Geneeskundestudent de aandacht verplaatsen naar de huidige opleiding.
Dé manier om zorg van de toekomst te veranderen, is door nu geneeskundestudenten de juiste competenties en kennis mee te geven.

De geneeskundestudent van nu is de arts van de toekomst. Om de zorg van de toekomst te verbeteren, wil De Geneeskundestudent meer aandacht voor de onderstaande onderwerpen binnen de huidige geneeskundeopleiding. 

Begin met leefstijladviezen in plaats van medicijnen
Veel chronische ziekten worden in ieder geval deels veroorzaakt door leefstijl. Als je een willekeurige geneeskundestudent vraagt naar de behandeling van diabetes mellitus type 2, zullen de meesten gemakkelijk de meest gebruikte medicijnen kunnen opdreunen. Vraag je ze echter naar een gedetailleerd leefstijl- en voedingsadvies, dan blijft het opvallend stil.
Lees hier verder