De verenigingskalender

 • Symposium Dure Medicijnen

  Op zaterdag 30 september organiseert De Geneeskundestudent in samenwerking met License to Heal een symposium over dure medicijnen.

  Waarom dit symposium?
  In Nederland geven we jaarlijks veel geld uit aan dure medicijnen. Naar verwachting zullen de kosten voor dure medicijnen door de vergrijzing, de toename van het aantal chronisch zieken en technische innovaties in de toekomst blijven stijgen. Wij vinden dat we er alles aan moeten gaan doen om een duurzaam systeem te ontwikkelen waar medicijnen toegankelijk zijn voor iedereen. Om bij te dragen aan een oplossing organiseren wij een symposium om met verschillende stakeholders in gesprek te gaan en samen tot innovatieve ideeën te komen!

  Wat staat er op het programma?
  Tijdens het symposium zullen verschillende experts van alle betrokken partijen (denk aan de patiënt, de arts, de politiek, de ziekenhuisapothekers, de farmaceutische industrie en de zorgverzekeraar) aan het woord komen om hun kennis en visie te laten delen. Alle experts nemen in het tweede deel van het symposium deel aan een debat met prikkelende stellingen, waarbij ook uitgebreid ruimte is voor input vanuit het publiek.

  Sprekers

 • Themabijeenkomst CV-Building Utrecht

  Er zijn veel verhalen die rond gaan dat je geen kans maakt op je begeerde opleidingsplek als je tijdens je studie niet al bezig bent met het opbouwen van een mooi CV. En iedereen kent wel iemand die een goed CV heeft. Maar hoe belangrijk is CV-building eigenlijk? Is het echt noodzakelijk om naast je drukke studie en sociale leven veel uren te steken in onderzoek of een baantje?

 • Themabijeenkomst Persoonlijk Leiderschap

  Op vrijdag 24 November organiseert De Geneeskundestudent een themabijeenkomst over Persoonlijk Leiderschap. 

  Persoonlijk Leiderschap? 
  Het beroep van arts is al lang niet meer gebaseerd op alleen medisch inhoudelijke kennis. Heden ten dage wordt er ook van artsen verwacht dat zij beschikken over eigenschappen als medisch leiderschap, moeten ze zich persoonlijk kunnen profileren, durven te verbreden buiten de geneeskunde en bovendien inspelen op toekomstige ontwikkelen. Echter leidt de studie geneeskunde je niet op voor deze taken. Om hier meer kennis over te krijgen organiseren wij 24 november een themabijeenkomst waarin dit alles is samengevat: Persoonlijk leiderschap

  Het programma
  Tijdens de themabijeenkomst zullen professionals uit verschillende richtingen van de medische wereld hun verhaal vertellen en middels workshops jou tools aanbieden. Ze gaan het onder andere hebben over DBC’s en financiën in de zorg, bedrijven die samenwerken met ziekenhuizen en hoe dat werkt, hoe je als specialist mee kunt doen aan een maatschappelijk debat en hoe je je kan onderscheiden door middel van je CV door bijvoorbeeld promoveren. Het exacte programma zal binnenkort bekend worden gemaakt. 

  Voor wie?
  De themabijeenkomst is toegankelijk voor iedereen die graag wilt leren welke aspecten er zijn naast de medische inhoud en graag tools hiervoor wilt ontwikkelen. Niet alleen geneeskundestudente maar ook studenten en professionals met een paramedische, maatschappelijke, politieke of andere achtergrond. Aansluitend zal de ALV plaatsvinden voor leden van De Geneeskundestudent.

  Waar en wanneer? 
  De themabijeenkomst en de ALV zullen plaatsvinden op het kantoor van de VVAA in Utrecht op de Orteliuslaan 750
  Inloop zal zijn vanaf 15:45 en het programma zal beginnen om stipt 16:00 uur.

  Aanmelden
  De kosten voor deelname zijn €5,00 inclusief koffie/thee bij ontvangst, soep en broodjes tussendoor en een borrel na afloop. Inschrijven gaat als volgt:

 • ALV De Geneeskundestudent

  Op 24  november 2017 vindt alweer de 6e ALV van De Geneeskundestudent plaats! Deze avond zullen we onze leden verwelkomen in het hoofdgebouw van de VvAA de " 't Hart" in Utrecht. Omdat we onze leden graag ook wat extra's bieden, zal er voor de ALV een interessante themabijeenkomst plaatsvinden over Persoonlijk Leiderschap: Het beroep van arts is al lang niet meer gebaseerd op alleen medisch inhoudelijke kennis. Heden ten dage wordt er ook van artsen verwacht dat zij beschikken over eigenschappen als medisch leiderschap, moeten ze zich persoonlijk kunnen profileren, durven te verbreden buiten de geneeskunde en bovendien inspelen op toekomstige ontwikkelen. Echter leidt de studie geneeskunde je niet op voor deze taken. Om hier meer kennis wordt dit alles is samengevat in onze themabijeenkomst: Persoonlijk leiderschap.

 • Innovation for Health

  Op 14 februari 2019 vindt de zesde editie van Innovation for Health plaats in WTC Rotterdam. De conferentie brengt meer dan 800 bezoekers en 60 invloedrijke sprekers bij elkaar uit industrie, wetenschap, overheid, finance en maatschappelijke organisaties met als doel bij te dragen aan een duurzame toekomst voor de gezondheidszorg.

  Innovation for Health biedt een podium aan innovatieve projecten en producten uit industrie en academie, gericht op prevention, diagnosis, cure & care. Een bezoek aan Innovation for Health brengt u de laatste trends, inspiratie, interactie, nieuwe contacten en vele kansen voor nieuwe samenwerkingen. Voor meer informatie en registratie: www.innovationforhealth.nl