Symposium Dure Medicijnen

Datum: 30 september
Symposium Dure Medicijnen

Op zaterdag 30 september organiseert De Geneeskundestudent in samenwerking met License to Heal een symposium over dure medicijnen.

Waarom dit symposium?
In Nederland geven we jaarlijks veel geld uit aan dure medicijnen. Naar verwachting zullen de kosten voor dure medicijnen door de vergrijzing, de toename van het aantal chronisch zieken en technische innovaties in de toekomst blijven stijgen. Wij vinden dat we er alles aan moeten gaan doen om een duurzaam systeem te ontwikkelen waar medicijnen toegankelijk zijn voor iedereen. Om bij te dragen aan een oplossing organiseren wij een symposium om met verschillende stakeholders in gesprek te gaan en samen tot innovatieve ideeën te komen!

Wat staat er op het programma?
Tijdens het symposium zullen verschillende experts van alle betrokken partijen (denk aan de patiënt, de arts, de politiek, de ziekenhuisapothekers, de farmaceutische industrie en de zorgverzekeraar) aan het woord komen om hun kennis en visie te laten delen. Alle experts nemen in het tweede deel van het symposium deel aan een debat met prikkelende stellingen, waarbij ook uitgebreid ruimte is voor input vanuit het publiek.

Sprekers

  • Tweede Kamerlid: Henk Nijboer (PvdA)
  • Ziekenhuisapotheker: Doranne Hilarius
  • 'Patient advocate' van Inspire2live: Peter Kapitein
  • Vanuit de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen: Fons Cazius

Het symposium is toegankelijk voor iedereen die interesse heeft in dure medicijnen. Dat kunnen studenten en professionals met een (para)medische, maatschappelijke, politieke of andere achtergrond zijn. Wij heten eenieder van harte welkom!

De kosten voor deelname zijn €5 inclusief koffie/thee bij ontvangst en een borrel na afloop. Vul je gegevens in via deze link (https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdunyBfjyREb9I3tZ3S9dVb0d510_7ymFH0wCYzw_ALQu1kgQ/viewform), je ontvangt dan binnen drie werkdagen een betaalverzoek!
 

Meer info? https://www.facebook.com/events/496379897360301/?active_tab=about